Προφίλ

Δέσποινα Αυγερινού

Επέλεξα το επάγγελμα της Ειδικής Παιδαγωγού γιατί μου άρεσε η ιδέα του να διδάσκω και να μεταδίδω με πολλούς τρόπους τη γνώση μου. Η εισαγωγή μου στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (2001) επιβεβαίωσε την αρχική μου σκέψη. Από τότε άρχισα να ψάχνω, να μελετώ και να μαθαίνω τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης όπως αυτή διαγράφεται μέσα σ τα μάτια των παιδιών. Ταυτόχρονα, ξεκίνησα τον εθελοντισμό σε διάφορα ιδρύματα και δομές με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ακολούθησε η πρακτική μου σε διάφορες δομές (2003-2004) και η εργασία μου σε Δημόσια Σχολεία και σε κατ’ οίκον διδασκαλία (2004-2017), οι μεταπτυχιακές μου σπουδές (2006-2009), τα σεμινάρια, οι ημερίδες.
Η θέληση και το ενδιαφέρον μου για εμπλουτισμό των γνώσεων μου δε σταματά. Συμβαδίζει με τη θέληση που έχουν τα παιδιά για μάθηση και το καθήκον μου να ανταποκρίνομαι απέναντι τους.

Η ενασχόληση μου με παιδιά από 3 ½ ετών έως και 15 ετών μου έδειξε πόσα κοινά υπάρχουν σε όλες αυτές τις ηλικίες, όπως π.χ. η ανάγκη για αγάπη, για αίσθηση ασφάλειας, για όνειρα. Ονειρεύτηκα μαζί τους, ένα “σχολείο” που θα είχε χρώματα, φαντασία, παιχνίδια. Αυτά μου έχουν ζητήσει όλοι οι μαθητές.

Μέσα στο νέο χώρο που δημιούργησα, ελπίζω να ανταποκριθώ σε όλες αυτές τις ανάγκες τους. Μαζί με τη μαθησιακή υποστήριξη που θα δεχθούν από εμένα και την αγάπη μου, είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει σταθερή και ποιοτική βελτίωση για το παιδί και την οικογένεια.

Σας περιμένω να γνωριστούμε από κοντά!