Δες το Χώρο

Η έμπνευση μου για τη δημιουργία αυτού του χώρου πηγάζει από την αγάπη μου για τα παιδιά. Συνταξίδεψα μαζί τους 15 χρόνια εργαζόμενη σε Δημόσια Δημοτικά Σχολεία και σε κατ’ οίκον διδασκαλία. Γνώρισα πολλές πτυχές της προσωπικότητας τους και της οικογενειακής τους ζωής. Οι οικογένειες τους με εμπιστεύτηκαν. Μου έδωσαν χώρο στην καρδιά και στο σπίτι τους. Μου έδειξαν τον τρόπο να επικοινωνήσω με τα παιδιά τους και από εκεί να ξεκινήσω το χτίσιμο της σχέσης μου μαζί τους. Μιλήσαμε για το σχολείο και τα συναισθήματα τους γύρω από αυτά.

Αγάπησα τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, μοναδικά, σεβόμενη τις επιθυμίες και τις ανάγκες του και προσπάθησα να προσαρμόσω τη διδασκαλία μου στις δικές του ανάγκες και σε αυτό που η οικογένεια χρειάζονταν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους.

Μέσα στο σχολικό πλαίσιο, έδρασα και δίδαξα με όποια εφόδια υπήρχαν διαθέσιμα. Tο 2017 αποφάσισα να δημιουργήσω το δικό μου χώρο και να τον διαμορφώσω με όσα χρειάζεται ένα παιδί κατά την ώρα της «διδασκαλίας».

    

Η διαμόρφωση του χώρου βασίστηκε εξ ολοκλήρου στις ανάγκες του παιδιού ανά διαφορετικές ηλικίες ανάπτυξης. Κοινή ανάγκη σε όλα τα στάδια είναι η αίσθηση της ασφάλειας και του «ανήκειν». Το οικείο και φιλικό ως προς τα χρώματα και τα υλικά περιβάλλον συνδυάζει την ατμόσφαιρα ενός δωματίου σπιτιού και μιας ιδεατής σχολικής τάξης.

Για εμένα προσωπικά, το βασικότερο όλων είναι το παιδί να νιώσει ασφάλεια και ζεστασιά όταν έρχεται στο χώρο.
Έτσι θα εξασφαλιστεί η καλή του διάθεση και το χτίσιμο της «σχέσης».